Nou Centre d'Imatge Cardiovascular Avançada a l'Hospital Clínic

L'Hospital Clínic posa en marxa un nou Centre d'Imatge Cardiovascular Avançada amb l'ajuda de la Fundació Daniel Bravo. El centre, caracteritzat per una nova màquina de resonància magnètica d'última generació, permetrà triplicar les proves realitzades per any. En el cas de la fibril·lació auricular, la ressonànica magnètica del cor es fa en pacients que s'han de sotmetre a una ablació de venes pulmonars.  

 

La nova adquisició permetrà també que els pacients estiguin més còmodes i relaxats mentre es fan la prova ja que es redueix el temps d'exposició, s'amplia el forat d'entrada a la màquina i també s'inclou unes ulleres 3D perquè el pacient pugui veure contingut audiovisual durant la prova, per exemple una pel·lícula. Totes aquestes mesures ajuden a reduir la claustrofòbia i estrés d'aquells que s'han de sotmetre a la prova d'imatge.

 

D'altra banda, el suport de la Fundació Privada Daniel Bravo permetrà, entre d'altres, desenvolupar projectes de recerca que permetin tenir més informació sobre l'origen de les arrítmies cardíaques i com millorar-ne el tractament. 

 

El Centre d’Imatge Cardiovascular Avançada potenciarà la col·laboració més estreta entre els professionals de l’Institut Clínic Cardiovascular i el Centre de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital Clínic.

 

Per a més informació visita el blog de l'Hospital Clínic.

 

Foto Marta Sitges i Lluís Donoso (font: @hospitalclinic)

anteriorsegüent