Càtedra UB d'Arrítmies

L’any 2020 neix la “Càtedra d’Arritmies UB” amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aquesta especialitat en tres àrees diferenciades:

  • Foment de la Recerca Clínica i translacional
  • Suport a la formació de professionals
  • Divulgació de la informació sobre la prevenció i tractament de les arrítmies als pacients i a la població general

Per què una càtedra d’Arrítmies?

Les arrítmies cardíaques són una causa freqüent de morbi-mortalitat a la nostra societat. La fibril·lació auricular (l’arrítmia més freqüent) multiplica per cinc el risc de patir un accident vascular cerebral i duplica el risc de mort. Les taquicàrdies ventriculars són sovint causa de mort sobtada en pacients amb cardiopatia subjacent. Tot i que la col·locació de dispositius cardíacs com ara els marcapassos i els desfibril·ladors ens permet un tractament segur d’algunes arrítmies, és imprescindible seguir aprofundint en el coneixement per millorar-ne el tractament i pronòstic a llarg termini.

 

Malgrat la importància de les arrítmies, és significatiu el desconeixement existent a nivell poblacional i volem contribuir a un millor coneixement de les arrítmies,  tenint en compte que s’ha evidenciat que el canvi d’hàbits pot disminuir la prevalença, i que la detecció precoç pot millorar el pronòstic de les arrítmies.

 

En aquest context, la Càtedra UB d’Arrítmiesliderada pel Prof. Lluís Mont, reconegut investigador en aquest camp, vol ser una eina  dedicada  a reduir  l’impacte poblacional de les arrítmies cardíaques en general, fomentant:

  • La recerca aplicada i la innovació a la pràctica clínica.
  • Formant metges especialistes i facilitant l’accés a la informació per a millorar l’educació de la població.
  • L’apoderament dels pacients en la presa de decisions sobre la seva malaltia. 
anteriorsegüent